Хапвайте повече плодове и зеленчуци. Препоръчваният дневен прием на витамин C

...
Хапвайте повече плодове и зеленчуци. Препоръчваният дневен прием на витамин C
Коментари Харесай

Приемате ли достатъчно витамин C?

Хапвайте повече плодове и зеленчуци. Препоръчваният дневен банкет на витамин C е към 75 мг. за дами, 90 мг. за мъже и към 80 мг за бременни.

Приемате ли задоволително витамин C?

Вероятно доста от вас ще отговорят „ Да “, други биха дали отговор „ Не съм сигурна/сигурен “. Въпреки че на този по този начин значим витамин гледаме просто като на хранителна добавка, той е доста повече от това.

Витамин С освен подтиква имунната система и понижава риска от настинки и грип, само че и играе основно значение за усвояването на желязото от организма. Желязото е значим детайл, който взе участие в редица процеси, в това число и в превозването на кислорода до всяка клетка на тялото.

Важният витамин С оказва помощ и за поддържането на здрава костна система, съединителна тъкан, здрави венци и зъби, прави кожата красива и взе участие в синтезирането на колаген.

Витамин С е водноразтворим витамин, което значи, че човешкото тяло не го съхранява през целия ден. Ето за какво е значимо освен да го одобряваме като хранителна добавка, само че да изготвим по този начин своя хранителен проект, че той да участва във всяко хранене за деня.

Закуска

Най-добрите източници на витамин С, които бихте могли да включите във вашата закуска са портокали, грейпфрути и ягоди. Добавете ги под формата на свеж сок или като свежи резенчета.

Обяд

Повечето салатни сосове не се вписват в здравословния проект за хранене. Затова заменете ги, овкусявайки салатата със зехтин и свеж лимонен сок. Едни от най-богатите зеленчуци на витамина са алените чушки, броколи, брюкселско зеле, домати, къдраво зеле.

Закуски сред храненията

Те също могат да включват плодове, богати на витамин С и в това време няма да покачат фрапантно равнищата на кръвната ви захар. Хапвайте повече киви и ягоди.

Вечеря

Менюто ви още веднъж би трябвало да е формирано от 50% храни с високо наличие на витамин С. Трябва да знаете, че този витамин е измежду първите субстанции, които се изчерпват, когато се употребява алкохол, при хората, които пушат или страдат от затлъстяване.

Инфо: “Аз Жената ”, www.az-jenata.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР